Είναι εύκολο να επεκτείνετε το υπάρχον δίκτυο devolo Powerline

Δεν έχει σημασία τι σχεδιάζετε: Χρησιμοποιώντας τους προσαρμογείς Powerline της devolo είστε ασφαλείς. Αν έχετε ήδη στη διάθεσή σας τους Powerline προσαρμογείς μας, μπορείτε να επεκτείνετε το υπάρχον δίκτυο σας χωρίς ταλαιπωρία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προσαρμογείς επέκτασης devolo είναι διαθέσιμοι τόσο για τη σειρά προϊόντων Magic όσο και για τη σειρά dLAN, ενώ φυσικά έχετε και επιλογές μεταξύ θυρών LAN ή λειτουργίας WiFi. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν μπορείτε να συνδυάσετε προσαρμογείς Magic με dLAN.

Οι μεμονωμένοι προσαρμογείς της σειράς Magic ή dLAN χρησιμοποιούνται σε κάθε σημείο του σπιτιού στο οποίο δεν έχετε τη βέλτιστη λήψη Internet. Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δωμάτια ή ορόφους που μέχρι τώρα δεν υπήρχε ανάγκη για πρόσβαση. Θα μπορούσε επίσης να είναι η περίπτωση που μόλις τελειώσατε τη μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι και τώρα έχετε περισσότερα τετραγωνικά μέτρα στη διάθεσή σας προς κάλυψη.

Ποια σειρά προσαρμογέων devolo χρησιμοποιείτε τώρα;

Επεκτείνοντας τα devolo Magic kit

Χρησιμοποιείτε ένα σετ Magic LAN; Τότε μπορείτε να προσθέσετε και προσαρμογείς WiFi σε αυτό το δίκτυο. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα επέκτασης devolo Magic WiFi για να φέρετε το WiFi σε οποιοδήποτε δωμάτιο επιθυμείτε ή ακόμα και σε έναν άλλο όροφο.


Χρησιμοποιείτε ένα σετ Magic WiFi; Ακόμα και τώρα έχετε την ελευθερία να επιλέξετε ανάμεσα σε πρόσθετους προσαρμογείς Magic με LAN ή και WiFi - ανάλογα με το αν θέλετε να περιηγηθείτε στο Internet ενώ μετακινείστε ή αν θέλετε να δώσετε σε μια σταθερή συσκευή μία αξιόπιστη σύνδεση.

Οι προσαρμογείς devolo Magic είναι συμβατοί με όλα τα router, τις συσκευές δικτύου, τους προσαρμογείς devolo Magic και τα προϊόντα που πιστοποιούνται από το HomeGridForum. Προσαρμογείς  dLAN® Powerline και άλλα προϊόντα HOMEPlug AV, συμπεριλαμβανομένου του προσαρμογέα devolo Outdoor WiFi Powerline, δεν υποστηρίζονται.

Ιδανικό για steaming, browsing και mobile gaming

  • Magic 1 WiFi - Wi-Fi 5 σε ταχύτητες έως και 1200 Mbps, 2 θύρες LAN, έως και 1200 Mbps ταχύτητες Powerline
  • Magic 1 LAN - 1 θύρα Gigabit LAN, ρυθμός μετάδοσης έως και 1200 Mbps

Ιδανικό για steaming, gaming και εργασία από το σπίτι

  • Magic 2 WiFi next - Wi-Fi 5 σε ταχύτητες έως και 1200Mbps, 2 θύρες Gigabit LAN, έως και 2400 Mbps ταχύτητες Powerline

Ιδανικό για σταθερές συσκευές και «απαιτητικές σε δεδομένα» εφαρμογές

  • Magic 2 LAN - 1 θύρα Gigabit LAN, ρυθμός μετάδοσης έως και 2400 Mbps
  • Magic 2 LAN triple - 3 θύρες Gigabit LAN, ρυθμός μετάδοσης έως και 2400 Mbps

Εγκατάσταση και ενσωμάτωση των επιπρόσθετων προσαρμογέων

Ο νέος επιπρόσθετος προσαρμογέας προστίθεται με το πάτημα ενός κουμπιού ενός από τους ήδη εγκατεστημένους προσαρμογείς. Μπορείτε να ανατρέξετε στο φυλλάδιο του συγκεκριμένου προϊόντος για λεπτομερείς πληροφορίες.


Επιπλέον, συνιστάμε να εγκαταστήσετε τη δωρεάν εφαρμογή Home Network App στο smartphone σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να ολοκληρώσετε ευκολότερα την εγκατάσταση, να έχετε μια επισκόπηση της απόδοσης του δικτύου και να ρυθμίσετε τις παραμέτρους των προσαρμογέων devolo Magic.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devolo.dlan2 https://itunes.apple.com/de/app/home-network/id1377542036?mt=8

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την επέκταση των devolo Magic

Μπορώ να χρησιμοποιώ το Wi-Fi ταυτόχρονα με μια θύρα LAN;

Ναι, φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σήμα Wi-Fi και τη θύρα LAN την ίδια στιγμή.

Ποιο είναι το καλύτερο σημείο να τοποθετήσω ένα προσαρμογέα Powerline;

Ιδανικά πρέπει να τοποθετηθεί σε μία μονή πρίζα τοίχου. Αν ο προσαρμογέας τοποθετηθεί σε συνεχόμενες πρίζες τοίχου, τότε πρέπει να είναι η μοναδική συσκευή που θα τοποθετηθεί εκεί. Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη πρίζα του προσαρμογέα για να συνδέσετε πάνω της επιπλέον συσκευές ή ένα πολύπριζο.  

Οι συμπληρωματικοί προσαρμογείς Magic εγκαθίστανται αυτόματα;

Όχι. Πρέπει να προσθέσετε τη νέα συσκευή χρησιμοποιώντας μία ήδη εγκατεστημένη συσκευή και να πατήσετε ένα κουμπί. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε επιλέγοντας έναν προσαρμογέα από το ήδη υπάρχον δίκτυο. Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί της κρυπτογράφησης του προσαρμογέα.

Συνεργάζονται όλοι οι προσαρμογείς devolo Magic με όλα τα router και τις δικτυακές συσκευές;

Οι προσαρμογείς devolo Magic είναι συμβατοί με όλα τα router, τις δικτυακές συσκευές, τους προσαρμογείς της σειράς Magic και προϊόντα πιστοποιημένα από το HomeGrid Forum. Οι προσαρμογείς dLAN® Powerline και άλλα προϊόντα HomePlug AV, συμπεριλαμβανομένου του devolo Outdoor WiFi Powerline adapter, δεν υποστηρίζονται.

Μπορώ να συνδυάσω μεταξύ τους προσαρμογείς διαφορετικής κατηγορίας ταχυτήτων (Magic 1 και 2);

Ναι. Σε ένα δίκτυο με ανάμεικτους προσαρμογείς διαφορετικών ταχυτήτων, κάθε προσαρμογέας συνδέετε με έναν άλλο στην υψηλότερη δυνατή ταχύτητά του (ανεξάρτητα από τους άλλους προσαρμογείς που υπάρχουν στο δίκτυο). Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα δίκτυο αποτελούμενο από ένα προσαρμογέα 1200 Mbps και δύο προσαρμογείς 2400 Mbps. Ο προσαρμογέας 1200 Mbps συνδέετε με τον προσαρμογέα 2400 Mbps στην ταχύτητα των 1200 Mbps. Την ίδια στιγμή, οι προσαρμογείς 2400 Mbps συνδέονται μεταξύ τους στην μέγιστη ταχύτητα των 2400 Mbps

Υπάρχει διαφορά αναμεσά σε ένα «προσαρμογέα επέκτασης» και ένα «single»;

Όχι. Πρόκειται απλώς για δύο διαφορετικές ονομασίες για έναν μονό προσαρμογέα για την επέκταση του δικτύου, ο οποίος πωλείται ξεχωριστά.

Πόσοι προσαρμογείς μπορούν να συνδεθούν μαζί σε ένα οικιακό δίκτυο;

Μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε μέχρι και 8 προσαρμογείς μαζί.

Οι συσκευές Magic συνεργάζονται με τις παλαιότερες dLAN συσκευές;

Οι συσκευές dLAN δεν υποστηρίζονται από την τεχνολογία νέας γενιάς και για αυτό οι προσαρμογείς Magic και dLAN δεν είναι συμβατοί μεταξύ τους.

Ποιο software μπορώ να χρησιμοποιήσω για να ρυθμίσω και να διαχειριστώ τους προσαρμογείς Magic;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε την εφαρμογή devolo Home Network app (για smartphone) είτε το πρόγραμμα devolo Cockpit software (για desktop) για τη διαχείριση των προσαρμογέων Magic.

Επεκτείνοντας το δίκτυο devolo dLAN

Το δίκτυο devolo dLAN μπορεί να επεκταθεί με όλους τους προσαρμογείς της σειράς dLAN. Ακόμα και εάν οι προσαρμογείς είναι διαφορετικών ταχυτήτων είναι πλήρως συμβατοί μεταξύ τους (από 200 Mbps ή και περισσότερο).


Χρησιμοποιείτε ένα σετ dLAN με θύρες LAN; Τότε μπορείτε και σε αυτήν την περίπτωση να προσθέσετε προσαρμογείς WiFi στο δίκτυο σας και να δώσετε WiFi σε οποιοδήποτε δωμάτιο επιλέξετε.


Χρησιμοποιείτε ένα σετ dLAN με δυνατότητα WiFi; Ακόμα και τώρα έχετε την επιλογή να διαλέξετε μεταξύ ενός επιπροσθέτου προσαρμογέα dLAN με σύνδεση LAN ή WiFi – ανάλογα με το εάν επιθυμείτε να σερφάρετε ασύρματα καθώς μετακινείστε μέσα στο σπίτι, ή αν επιθυμείτε να δώσετε πρόσβαση Internet σε μια σταθερή σας συσκευή.
 

Οι προσαρμογείς dLAN® Powerline είναι συμβατοί με όλα τα router και τις συσκευές δικτύουΠροϊόντα της σειράς Magic δεν υποστηρίζονται.

Ιδανικό για streaming, browsing και mobile gaming

  • dLAN 550 WiFi - μικρός, συμπαγής προσαρμογέας με Wi-Fi, 1 θύρα LAN

Ιδανικό για streaming, gaming, κινητές συσκευές και εργασία από το σπίτι

  • dLAN 1200+ WiFi ac - Wi-Fi 5 με ταχύτητες έως και 1200 Mbps, 2 θύρες Gigabit LAN

Ιδανικό για σταθερές συσκευές και «απαιτητικές σε δεδομένα» εφαρμογές

  • dLAN 1200+ - 1 θύρα Gigabit LAN, ρυθμός μετάδοσης έως και 1200 Mbps
  • dLAN 550 duo+ - 2 θύρες LAN, ρυθμός μετάδοσης έως και 500 Mbps

Εγκατάσταση και ενσωμάτωση των επιπρόσθετων προσαρμογέων

Ο νέος επιπρόσθετος προσαρμογέας προστίθεται με το πάτημα ενός κουμπιού ενός από τους ήδη εγκατεστημένους προσαρμογείς. Μπορείτε να ανατρέξετε στο φυλλάδιο του συγκεκριμένου προϊόντος για λεπτομερείς πληροφορίες.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την επέκταση των devolo dLAN

Είναι μεταξύ τους συμβατοί προσαρμογείς dLAN διαφορετικών ταχυτήτων (200, 500, 550, 650, 1000, 1200);

Ναι, τα προϊόντα devolo dLAN διαφορετικών ταχυτήτων είναι πλήρως συμβατά μεταξύ τους.Η  μόνη εξαίρεση είναι οι παλιές συσκευές ταχυτήτων 14 και 85 Mbps. Δυστυχώς αυτές οι συσκευές δεν είναι συμβατές με τα τρέχοντα προϊόντα. Για τεχνικούς λόγους, οι προσαρμογείς της σειράς devolo Magic δεν είναι συμβατοί με αυτούς της σειράς dLAN.

Ναι. Σε ένα δίκτυο με ανάμεικτους προσαρμογείς διαφορετικών ταχυτήτων, κάθε προσαρμογέας συνδέετε με έναν άλλο στην υψηλότερη δυνατή ταχύτητά του (ανεξάρτητα από τους άλλους προσαρμογείς που υπάρχουν στο δίκτυο). Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα δίκτυο αποτελούμενο από ένα προσαρμογέα 500 Mbps και δύο προσαρμογείς 1200 Mbps. Ο προσαρμογέας 500 Mbps συνδέετε με τον προσαρμογέα 1200 Mbps στην ταχύτητα των 500 Mbps. Την ίδια στιγμή, οι προσαρμογείς 1200 Mbps συνδέονται μεταξύ τους στην μέγιστη ταχύτητα των 1200 Mbps.

Ποιες συσκευές με δυνατότητα Wi-Fi μπορώ να συνδέσω με τους προσαρμογείς dLAN WiFi?

Μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε ασύρματη συσκευή σας με τους προσαρμογείς dLAN WiFi – για να απολαύσετε μια γρήγορη ασύρματη σύνδεση για το Internet και το οικιακό σας δίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει smartphones, όπως τα Samsung Galaxy ή  τα Apple iPhone, tablet PCs όπως το Apple iPad καθώς και notebooks. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε στο δίκτυο σας περαιτέρω ηλεκτρικές συσκευές σε χρόνο μηδέν – όπως μια Smart TV ή ένα Internet radio.

Οι συσκευές dLAN συνεργάζονται με τις Magic συσκευές;

Οι συσκευές dLAN δεν υποστηρίζονται από την τεχνολογία νέας γενιάς και για αυτό οι προσαρμογείς Magic και dLAN δεν είναι συμβατοί μεταξύ τους.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το Wi-Fi ταυτόχρονα με μια θύρα LAN;

Ναι, φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σήμα Wi-Fi και τη θύρα LAN την ίδια στιγμή.

Ποιο είναι το καλύτερο σημείο να τοποθετήσω ένα προσαρμογέα Powerline;

Ιδανικά πρέπει να τοποθετηθεί σε μία μονή πρίζα τοίχου. Αν ο προσαρμογέας τοποθετηθεί σε συνεχόμενες πρίζες τοίχου, τότε πρέπει να είναι η μοναδική συσκευή που θα τοποθετηθεί εκεί. Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη πρίζα του προσαρμογέα για να συνδέσετε πάνω της επιπλέον συσκευές ή ένα πολύπριζο.  

Υπάρχει διαφορά αναμεσά σε ένα «προσαρμογέα επέκτασης» και ένα «single»;

Όχι. Πρόκειται απλώς για δύο διαφορετικές ονομασίες για έναν μονό προσαρμογέα για την επέκταση του δικτύου, ο οποίος πωλείται ξεχωριστά.

Πόσοι προσαρμογείς μπορούν να συνδεθούν μαζί σε ένα οικιακό δίκτυο;

Μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε μέχρι και 8 προσαρμογείς μαζί.