Η σωστή λύση για κάθε χώρο

Οι προσαρμογείς Powerline της devolo αποτελούν ενισχυτές σήματος Internet, οι οποίοι διαβιβάζουν και μεταφέρουν σε κάθε χώρο το σήμα μέσω του ηλεκτρικού δικτύου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε έναν προσαρμογέα στο router και έναν άλλο στο σημείο όπου δεν έχετε πρόσβαση στο Internet. Το δίκτυο μπορεί συνολικά, ανάλογα και με το μέγεθος του σπιτιού, να επεκταθεί με τη χρήση έως και οκτώ προσαρμογέων.

Η μειωμένη εμβέλεια δεν αποτελεί πια πρόβλημα − με τους προσαρμογείς devolo έχετε πρόσβαση στο Internet από κάθε πρίζα - και μάλιστα είτε μέσω LAN είτε μέσω WiFi.

Ερωτήσεις και πληροφορίες για να ξεκινήσετε

  • Τι είναι το Powerline;
  • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Poweline και ενός repeater;
  • Χρειάζομαι μια σύνδεση LAN ή WiFi;
  • Είναι συμβατό το router μου;

Τι είναι το Powerline;

Με την τεχνολογία Powerline έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον δίκτυο ηλεκτρικού ρέυματος και να το μετατρέψετε σε ένα δίκτυο υψηλών ταχυτήτων για την μεταφορά δεδομένων. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε το δίκτυο σας σε κάθε ηλεκτρική πρίζα του σπιτιού, χωρίς την ανάγκη για τοποθέτηση καλωδίων LAN ή άλλων χρονοβόρων και ακριβών εργασιών. Εναλλακτικές ονομασίες για την τεχνολογία Powerline είναι τα PowerLAN, PLC (Powerline Communication) και dLAN (direct LAN). Οι προσαρμογείς Powerline διαθέτουν θύρες Ethernet/LAN για ενσύρματη σύνδεση καθώς και λειτουργία WiFi, καθιστώντας τα ιδανικά για την διασύνδεση των συσκευών σας στο Internet, για παράδειγμα όπως Η/Υ, tablets, smartphones, Smart TVs, κονσόλες παιχνιδιών κ.α, σε όποιο σημείο του σπιτιού επιθυμείτε.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Poweline και ενός repeater;

Τα WiFi repeater ενδείκνυνται κυρίως για την επέκταση της εμβέλειας του σήματος WiFi σε έναν όροφο, όταν στον χώρο δεν υπάρχουν πολλά εμπόδια που παρεμποδίζουν την εμβέλεια του σήματος, όπως τοιχοι. Ωστόσο τα repeaters δεν ενδείκνυνται καθόλου σαν λύση για τα προβλήματα σύνδεσης WiFi όταν υπάρχουν περισσότεροι όροφοι ή πολλοί τοίχοι, εκτός από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η αρχιτεκτονική του χώρου είναι πολύ ανοικτή. 

Τα repeaters είναι ιδανική λύση για βελτιωμένη λήψη σήματος WiFi, καθώς τα διαβιβαζόμενα δεδομένα μπορούν να μεταφέρονται περαιτέρω και σε μεγάλες αποστάσεις. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μέσω κουμπιών κρυπτογράφησης στις συσκευές (pairing - "ζεύξη") ή μέσω του λογισμικού "Cockpit". Επίσης η κάλυψη WiFi μπορεί να επεκταθεί όσο επιθυμείτε προσθέτοντας και άλλους προσαρμογείς.       

Χρειάζομαι μια σύνδεση LAN ή WiFi;

Το WiFi διασφαλίζει την ασύρματη σύνδεση συσκευών όπως Smartphone, tablets, laptops και άλλων φορητών συσκευών στο σπίτι. Συνήθως οι συσκευές αυτές δεν διαθέτουν θύρες για καλωδιακή σύνδεση. Επίσης και όσον αφορά την περιήγηση στο Internet σε εξωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα στο μπαλκόνι, στον κήπο ή σε κάποιον χώρο εκτός του σπιτιού για τα χόμπι σας, το WiFi αποτελεί την πρώτη επιλογή σας στις περισσότερες περιπτώσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις όπου η ταχύτητα και ο υψηλός όγκος δεδομένων παίζουν αποφασιστικό ρόλο, η σύνδεση μέσω LAN είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό ακριβώς ισχύει για παράδειγμα στο gaming με κονσόλες παιχνιδιών ή κατά τη ροή βίντεο ποιότητας HD σε Smart TV. Είναι επομένως πολύ θετικό το ότι υπάρχουν προσαρμογείς Powerline με θύρες LAN και λειτουργία WiFi, ώστε να καλύψουν αποτελεσματικά τις ανάγκες σας.

Είναι συμβατό το router μου;

Μια καλή είδηση: Η devolo σας προσφέρει διαρκή ασφάλεια όσον αφορά τη συμβατότητα. Υποστηρίζονται όλα τα τρέχοντα μοντέλα router της αγοράς.

Ακόμα και αν έχετε ήδη προϊόντα devolo και θέλετε να επεκτείνετε το δίκτυό σας με νεότερες συσκευές, αυτό είναι εφικτό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι οι προσαρμογείς Magic των σειρών 1 και 2 είναι πλήρως συμβατοί μεταξύ τους (συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογέων LAN και WLAN).

Ωστόσο, οι δύο σειρές προσαρμογέων (dLAN και Magic) δεν είναι συμβατές μεταξύ τους!

 

devolo Magic: Ζήστε σήμερα στον κόσμο του αύριο!

Streaming, Gaming, Home-Office, Virtual Reality. Online, στο Cloud, στο δίκτυο – από tablet, smartphone, φορητό υπολογιστή, Smart TV, κονσόλα ή άλλη συσκευή: Όλα είναι δυνατά, ακόμη και μελλοντικά. Μαγικά εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα, όπως ποτέ πριν. Ταχύτητα Highspeed έως 2400 Mbit/s για ψηφιακή ελευθερία.

 

Περισσότερα για το devolo Magic


Είναι εύκολο να επεκτείνετε το υπάρχον δίκτυο devolo Powerline

Αν έχετε ήδη στη διάθεσή σας τους Powerline προσαρμογείς μας, μπορείτε να επεκτείνετε το υπάρχον δίκτυο σας χωρίς ταλαιπωρία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προσαρμογείς επέκτασης devolo είναι διαθέσιμοι τόσο για τη σειρά προϊόντων Magic όσο και για τη σειρά dLAN, ενώ φυσικά έχετε και επιλογές μεταξύ θυρών LAN ή λειτουργίας WiFi.

 

Στο προϊόν


Το ταξίδι στο σπίτι του μέλλοντος ξεκινά με την devolo

Οπουδήποτε δεν υπάρχει δομημένη καλωδιακή υποδομή, οι προσαρμογείς Powerline αποτελούν μια πολύ καλή και οικονομική εναλλακτική λύση δικτύωσης. Ιδιαίτερα σε κτίρια ή διαμερίσματα, όπου δεν υπήρξε πρόβλεψη καλωδίωσης δικτύου, ή σε περιπτώσεις όπου η προσθήκη καλωδίωσης αποτελεί μια ακριβή και κοπιαστική εργασία, οι προσαρμογείς Powerline δίνουν τη λύση παρέχοντας δικτύωση με υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.

 

Και συγκριτικά με την τυπική δικτύωση μέσω WiFi υπάρχει το πλεονέκτημα ότι η μεταφορά δεδομένων δεν παρεμποδίζεται από τοίχους ή πατώματα με οπλισμένο σκυρόδεμα. Επίσης η ύπαρξη γειτονικών σημείων πρόσβασης WiFi δεν επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του δικού σας WiFi, όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιούνται οι ίδιες περιοχές συχνοτήτων.

Η σωστή λύση για κάθε περίπτωση χρήσης

Eine Frau liegt auf dem Couch. Sie trägt Kopfhörer und schaut lächelnd auf dem Smartphone.

Streaming

χάρη στις λύσεις υψηλής ταχύτητας της devolo κάντε streaming ταινιών, σειρών και μουσικής χωρίς διακοπές.

Mann und Frau liegen auf dem Boden im Wohnzimmer mit Spielcontroller in den Händen

Gaming

χάρη στις λύσεις της devolo η σύνδεσή σας παραμένει σταθερή και γρήγορη, ακόμη και σε απομονωμένους χώρους.

Frau im Home-Office sitzt am Schreibtisch, telefoniert und schaut auf dem Monitor

Home Office

Με τις λύσεις Powerline της devolo μπορείτε να μετατρέψετε κάθε χώρο σε ψηφιακό χώρο εργασίας.

Υποστήριξη

Λάβετε βοήθεια από το τμήμα εξυπηρέτηση πελατών της devolo.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλες οι λήψεις

Μείνετε ενήμεροι!

Προς τις λήψεις