Δελτία τύπου

ιδιώτες πελάτες / 21.08.2014

devolo dLAN® 1200+: Μετάδοση δεδομένων μέσω της γραμμής ρεύματος εύκολα και με ταχύτητες έως 1.2 Gigabits/sec

devolo
H devolo παρουσιάζει τον dLAN® 1200+, τον πρώτο dLAN® προσαρμογέα γενιάς Gigabit. Μετά την επιτυχία της σειράς dLAN® 650, η devolo διπλασιάζει πλέον την ταχύτητα των προσαρμογέων Powerline ξεπερνώντας το όριο του Gigabit: Ο πρώτος προσαρμογέας της νέας γενιάς προσφέρει στους χρήστες εύρος ζώνης που φτάνει στα 1200 Mbit/s. Η ταχύτητα αυτή επιτυγχάνεται από το συνδυασμό της devolo range+ Technology και της νεότερης γενιάς επεξεργαστών Powerline. Η εξαιρετικά υψηλής απόδοσης ηλεκτρονική επιτρέπει πλέον τη χρήση της τεχνικής MIMO και στη μετάδοση δεδομένων μέσω Powerline. Ο προσαρμογέας dLAN® 1200+ αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε οικιακά δίκτυα και να γεφυρώσουν μεγάλες αποστάσεις. Η «γενιά Gigabit» της devolo καθιστά πλέον διαθέσιμο το μέγιστο εύρος ζώνης σε κάθε χώρο του σπιτιού.

12 χρόνια εμπειρίας = εύρος ζώνης 1.2 gigabit

Η devolo AG είναι ειδικός στην επικοινωνία μέσω Powerline με εμπειρία δώδεκα ετών. Καμία άλλη εταιρεία δεν έχει εξειδικευτεί τόσο πολύ στην εύκολη μετάδοση δεδομένων μέσω των γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος. Μέχρι στιγμής εργάζονται πάνω από 70 άνθρωποι στα κεντρικά γραφεία στο Άαχεν της Γερμανίας, στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Η συνδυασμένη τεχνογνωσία φαίνεται στο hardware, στο firmware και στο λογισμικό της devolo πάνω στους προσαρμογείς Powerline. Στόχος της devolo είναι η διατήρηση και περαιτέρω διεύρυνση της ηγετικής θέσης στην αγορά αλλά και της τεχνολογικής ηγεσίας της εταιρείας. Αυτό αποδεικνύεται εντυπωσιακά με τον dLAN® 1200+, με τον οποίο για πρώτη φορά η devolo φέρνει στην αγορά έναν προσαρμογέα που επιτρέπει τη μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα έως και 1,2 gigabits ανά δευτερόλεπτο.

Γρήγορο, οικονομικό και εύκολο

Με ταχύτητες μετάδοσης που φτάνουν και ξεπερνούν το όριο του gigabit, η devolo ανοίγει μια νέα διάσταση στην επικοινωνία μέσω Powerline. Ο dLAN® 1200+ στα 1.2 Gbps δεν είναι μόνο ο πιο γρήγορος, αλλά και ο πιο σταθερός προσαρμογέας dLAN® με την ευρύτερη δυνατή κάλυψη, αυτή τη στιγμή στην αγορά, χάρη στην range+ Technology συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής MIMO. Η καλύτερη δυνατή ποιότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων στο Διαδίκτυο διατίθεται έτσι σε κάθε πρίζα του σπιτιού.

Επιπλέον, οι μηχανικοί της devolo πέτυχαν σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στους προσαρμογείς, παρά το διπλασιασμό της ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων, αφού κατά τη λειτουργία του, ο dLAN® 1200+ καταναλώνει μόλις 4,2 watt. Εάν η συνδεδεμένη τερματική συσκευή είναι απενεργοποιημένη, ο προσαρμογέας μεταβαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναμονής εξοικονομώντας επιπλέον 0,7 watt ενέργειας. Ο dLAN® 1200+ είναι το ίδιο απλός στην εγκατάσταση, όπως και οι προηγούμενοι προσαρμογείς της devolo. Ο ένας προσαρμογέας συνδέεται στο δρομολογητή χρησιμοποιώντας το καλώδιο Ethernet που παρέχεται σε μια κοντινή πρίζα. Ο χρήστης ακολουθεί μία παρόμοια διαδικασία για τη σύνδεση του δεύτερου προσαρμογέα σε μία τερματική συσκευή και η σύνδεση στο δίκτυο είναι ήδη διαθέσιμη. Η devolo προτείνει επίσης την ενεργοποίηση της κρυπτογράφησης 128-bit AES, πατώντας απλά το αντίστοιχο γνωστό κουμπί. Αυτό καθιστά τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο ακόμα πιο δύσκολη.

Gigabit Ethernet και ενσωματωμένη ηλεκτρική πρίζα ασφαλής για παιδιά

Ο dLAN® 1200+ είναι εξοπλισμένος με σύνδεση gigabit Ethernet ανεβάζοντας περαιτέρω την απόδοσή του. Ένα αντίστοιχο καλώδιο gigabit Ethernet παρέχεται με κάθε dLAN® 1200+, ενώ για επιπλέον βελτιστοποίηση των επιδόσεων, ο προσαρμογέας ενσωματώνει μια ολοκληρωμένη ηλεκτρική πρίζα. Αυτό παρέχει το πλεονέκτημα ότι καμία πρίζα δεν χάνεται ενώ το ενσωματωμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο δικτύου υψηλής απόδοσης εμποδίζει αξιόπιστα πιθανή παρεμβολή από άλλες συσκευές που συνδέονται στο κύκλωμα τροφοδοσίας. Για μέγιστη ασφάλεια, η ενσωματωμένη ηλεκτρική πρίζα είναι επίσης ασφαλής για παιδιά.

Συμβατό με dLAN® 200, 500 και 650 - διαθεσιμότητα και τιμές

Ο νέας γενιάς προσαρμογέας devolo dLAN® 1200 είναι πλήρως συμβατός με όλα τα μοντέλα dLAN® 200, dLAN® 500 και dLAN® 650 καθώς και με άλλους προσαρμογείς Powerline, σύμφωνα με το πρότυπο HomePlug AV(2). Οι πωλήσεις του προσαρμογέα θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2014. Ο προσαρμογέας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως Starter Kit για τη δημιουργία ενός οικιακού δικτύου αλλά και ως μεμονωμένη συσκευή για την προσθήκη σε μια υπάρχουσα εγκατάσταση του Powerline. Το Starter Kit προσφέρεται στα 139,90€, ενώ οι μεμονωμένοι προσαρμογείς κοστίζουν 74,90€.