Δελτία τύπου

ιδιώτες πελάτες / 17.11.2015

devolo dLAN® 550 WiFi: Νέος ασύρματος προσαρμογέας powerline σε συμπαγές φορμάτ και βελτιωμένες επιδόσεις

devolo
Η devolo, που ηγείται της αγοράς Powerline και ειδική στο Smart Home, παρουσιάζει με τον dLAN® 550 WiFi έναν νέο ασύρματο προσαρμογέα Powerline βασισμένο στην τεχνολογία range+. Ο dLAN® 550 WiFi αναπτύχθηκε για να παρέχει μεγαλύτερες επιδόσεις μέσα από ένα νέο συμπαγή σχεδιασμό. Ο dLAN® adapter επιτυγχάνει εύρος ζώνης μέχρι και 300 Mbps μέσω WiFi και 500 Mbps μέσω Powerline. Επιπλέον, διαθέτει σύνδεση Ethernet για ταυτόχρονη σύνδεση ενσύρματων συσκευών.

dLAN® 550 WiFi: WiFi παντού!

Σε πολλά νοικοκυριά ολόκληρα δωμάτια πολλές φορές καλύπτονται ανεπαρκώς ή καθόλου από το ασύρματο δίκτυο, τη στιγμή που ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ηλεκτρικών συσκευών αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους, μόνο υπό την προϋπόθεση μιας σταθερής σύνδεσης στο Internet. Η devolo, ως ειδική στον τομέα του powerline παρέχει εδώ και πολλά χρόνια μια απλή αλλά πολύ αποτελεσματική λύση: Με τους προσαρμογείς dLAN® που ενσωματώνουν και ασύρματη λειτουργία, χρησιμοποιεί τη γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος, σαν ένα μακρύ καλώδιο δικτύου και δημιουργεί ένα νέο ασύρματο hotspot όπου αυτό είναι αναγκαίο. Ο νέος dLAN® 550 WiFi είναι ένας ιδιαίτερα συμπαγής προσαρμογέας που μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα στο σπίτι. Χάρη στις δύο κεραίες που διαθέτει προσφέρει ασύρματη σύνδεση με εύρος ζώνης που φτάνει στα 300 Mbps. Συνδεδεμένος απευθείας στη γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος επιτυγχάνει ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις, φτάνοντας τα 500 Mbps και 400 μέτρα απόσταση καλωδίου. Οι γρήγορες λήψεις και οι υπηρεσίες streaming γίνονται πλέον πραγματικά διασκεδαστικά.
Η ασύρματη μεταφορά των δεδομένων γίνεται μέσω WPA ενώ η μεταφορά δεδομένων μέσω των γραμμών ηλεκτρικής ισχύος είναι εξασφαλισμένη με κρυπτογράφηση 128-bit AES, έτσι ώστε να παρέχεται προστασία από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

WiFi σε κάθε χώρο και εύκολη εγκατάσταση

Τα προϊόντα devolo χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας, αλλά κυρίως από ευκολία χρήσης. Όλοι οι προσαρμογείς εγκαθίστανται και λειτουργούν σε λίγα μόλις λεπτά, χωρίς να απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις από το χρήστη. Στην περίπτωση των powerline δικτύων τοποθετούμε απλά τον πρώτο προσαρμογέα σε μία ελεύθερη πρίζα κοντά στον router και τον συνδέουμε με αυτό. Ο δεύτερος προσαρμογέας τοποθετείται στην πρίζα του χώρου όπου θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στο δίκτυο. Αυτόματα και χωρίς χρονοβόρες και τεχνικά δύσκολες διαδικασίες δημιουργείται το δίκτυο. Εύκολα και γρήγορα με λίγες μόλις κινήσεις, πραγματοποιείται και η εγκατάσταση επιπλέον προσαρμογέων (μέχρι 8). Ο dLAN® 550 WiFi δημιουργεί αυτόματα ένα WiFi Hotspot όπου ακριβώς το έχει ανάγκη ο χρήστης.

Ακόμη μεγαλύτερο εύρος ζώνης και εμβέλεια χάρη στην τεχνολογία devolo range+

Οι υψηλοί ρυθμοί μετάδοσης δεδομένων αλλά και η σταθερότητα μετάδοσης του dLAN® 550 WiFi οφείλεται μεταξύ άλλων, στην τεχνολογία range+, η οποία ενσωματώνεται μόνο στους προσαρμογείς devolo. Η εν λόγω τεχνολογία, χρησιμοποιεί εκτός από την φάση και τον ουδέτερο και τη γείωση για τη μεταφορά δεδομένων, εξασφαλίζοντας έτσι μια σημαντική βελτίωση στην επικοινωνία. Η range+ εφαρμόζει μία ειδική μέθοδο σύζευξης στη γείωση και υπερέχει έτσι έναντι των συμβατικών προσαμογέων της αγοράς, τόσο σε κάλυψη και σταθερότητα όσο και σε εύρος ζώνης.

Ένα ασύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι: devolo WiFi Move και Clone

Κανείς δεν θα ήθελε να έχει στο σπίτι του, δύο ή περισσότερα ασύρματα δίκτυα, με ξεχωριστά ID και κωδικούς πρόσβασης. Για το λόγο αυτό, η devolo ανέπτυξε την πρωτοποριακή λειτουργία WiFi Clone και την τεχνολογία WiFi Move.
Η WiFi Clone ως λειτουργία, λαμβάνει με το πάτημα ενός κουμπιού αλλά και ασφάλεια μέσω WPS, όλα τα δεδομένα ασύρματης σύνδεσης από τον router του χρήστη, έτσι ώστε οι τερματικές συσκευές να συνδέονται αυτόματα, με το ασύρματο devolo hotspot.
Όταν προστίθενται επιπλέον προσαρμογείς, προκειμένου να καλυφθούν και άλλοι χώροι μέσα σε ένα σπίτι, αναλαμβάνει δράση η τεχνολογία WiFi Move, η οποία συνδέει κάθε νέο προσαρμογέα αυτόματα με το υπάρχον ασύρματο δίκτυο και δημιουργεί έτσι ένα μεγαλύτερο οικιακό ασύρματο δίκτυο. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι αναλαμβάνει να δημιουργήσει και όλες τις βέλτιστες ρυθμίσεις, όπως ασφάλεια για παιδιά, χρονικούς διακόπτες ή παρόμοιες λειτουργίες στους προσαρμογείς. Ο χρήστης και οι συνδεδεμένες συσκευές, βλέπουν πλέον μόνο ένα μεγάλο ασύρματο δίκτυο διαθέσιμο σε κάθε επιθυμητό σημείο του σπιτιού.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Ο devolo dLAN® 550 WiFi διατίθεται είτε ως μεμονωμένος προσαρμογέας, είτε ως Starter Kit (επιπλέον adapter dLAN® 550 duo+ για σύνδεση στο router) είτε ως Network Kit (2 x 550 dLAN® WiFi και 1 x dLAN® 550 duo+). Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) είναι αντίστοιχα 79,90€, 119,90€ και 179,90€. Όλοι οι προσαρμογείς devolo καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας διάρκειας 3 ετών.