Δελτία τύπου

Έκθεση / 27.09.2013

H devolo στην European Utility Week 2013 παρουσιάζοντας το πρώτο G3-PLC modem σε DINrail για άμεση πρόσβαση και επικοινωνία

devolo

«Αξιόπιστη και αποτελεσματική επικοινωνία στο έξυπνο δίκτυο». Με αυτό το σύνθημα συμμετέχει η devolo στην European Utility Week 2013, παρουσιάζοντας το πρώτο G3 PLC modem σε format DINrail. Η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των σημείων μέτρησης στο έξυπνο σπίτι και τους κόμβους του έξυπνου δικτύου, υλοποιείται πλέον με σταθερότητα, ασφάλεια και οικονομικά αποδοτικά. Η ανάπτυξη του προϊόντος πλαισιώνεται από ένα εκτεταμένο πεδίο δοκιμών, το οποίο εφαρμόζει τη δύναμη της τεχνολογίας PLC στην περιοχή συχνοτήτων μέχρι 500 kHz με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η devolo σε συνεργασία με την G3 PLC Alliance στην European Utility Week 2013

Η ειδική στο Powerline devolo παρουσιάζει τις καινοτόμες λύσεις επικοινωνίας της κατά τη διάρκεια της European Utility Week 2013 όπου συμμετέχει σε συνεργασία με την G3 PLC Alliance. Από 15 μέχρι και 17 Οκτωβρίου 2013, το εκθεσιακό κέντρο RAI στο Άμστερνταμ, μετατρέπεται σε κέντρο επικοινωνίας για έξυπνα δίκτυα και έξυπνα σπίτια (Smart Grid - Smart Home).

Το πρώτο G3-PLC-Modem σε DINrail-Format

Στο επίκεντρο της παρουσίασης κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα βρίσκεται το πρώτο G3-PLC modem σε format DINrail. H συμβατότητα DINrail επιτρέπει στο modem την απευθείας ενσωμάτωσή του στα switch boxes. Έτσι, επιτυγχάνεται η ιδανική επικοινωνιακή υποδομή στο χώρο πρόσβασης, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται μία αποδοτική από πλευράς κόστους εγκατάσταση στο Smart Home. Το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης είναι στα πλαίσια των εκτεταμένων τεχνικά δοκιμών που θα γίνουν σε G3-PLC modems. Η διάθεση του προϊόντος στην αγορά, έχει προγραμματιστεί για το 2014.

Το devolo 500 kHz-PLC-Access δοκιμάζεται με επιτυχία σε πραγματικές συνθήκες

Η ανάπτυξη του G3-PLC modem συνοδεύτηκε και από ένα αναλυτικό πεδίο δοκιμών σε επικοινωνία powerline, όσον αφορά στην πρόσβαση. Οι δοκιμές εξέτασαν σε πραγματικές συνθήκες, τόσο την απόδοση της τεχνολογίας PLC όσο και την τήρηση των κανονισμών EMC μέσα σε ένα τυπικό cluster segment. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αφού η τεχνολογία Poweline της devolo σε ζώνη συχνοτήτων από 150 μέχρι 500 kHz δημιουργεί την ιδανική επικοινωνιακή υποδομή για όλες τις εφαρμογές πραγματικού χρόνου σε ένα έξυπνο δίκτυο και με πλήρη υποστήριξη του Internet Protocol (IP). Ταυτόχρονα παρέχει επαρκή χωρητικότητα για μελλοντικές εφαρμογές. Σε αντίθεση με το CENELEC A Band (9-95kHz) η τεχνολογία G3-PLC σε περιοχή συχνοτήτων 150-500kHz αποδίδει σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων με την ίδια παροχή κάλυψης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Να σημειώσουμε η τεχνολογία αυτή έχει τυποποιηθεί από την G3-PLC Alliance, ενώ αποτελεί και αποδεκτό πρότυπο ITU. Η λύση της devolo για το έξυπνο δίκτυο ενέργειας είναι πλέον έτοιμη για την αγορά. Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στις δοκιμές που έχουν διεξαχθεί με μεγάλη επιτυχία, μπορείτε να πάρετε επισκεπτόμενοι το περίπτερο της G3 Alliance κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.dLANsolutions.de.
Επισκεφθείτε το περίπτερο της G3 PLC Alliance (Ηall 1, Stand C56) όπου συμμετέχει και η devolo από 15 μέχρι και 17 Οκτωβρίου 2013, vστην European Utility Week 2013.