Δελτία τύπου

επαγγελματικούς πελάτες / 01.09.2011

Η devolo παρουσιάζει τον πρώτο προσαρμογέα γραμμής dLAN® τύπου DIN για το έξυπνο σπίτι και εφαρμογές έξυπνων μετρήσεων.

devolo

Άαχεν. Η, Γερμανικής προελεύσεως πρωτοπόρος εταιρεία κατασκευής προϊόντων powerline, devolo εισάγει το dLAN 200 AVpro DINrail, τον πρώτο προσαρμογέα dLAN Powerline για εγκατάσταση πάνω στον πίνακα της γραμμής του ρεύματος. Η νέα του μορφή επιτρέπει για πρώτη φορά την εγκατάσταση μόνιμου dLAN σε τυποποιημένους ηλεκτρικούς πίνακες. Αυτό παρέχει το προνόμιο της αποτελεσματικής εφαρμογής του έξυπνου σπιτιού και των λύσεων έξυπνων μετρήσεων. Το dLAN 200 AVpro DINrail προορίζεται τόσο για οικιακή χρήση όσο και για εφαρμογές σε ένα εμπορικό ή εταιρικό περιβάλλον. Για την εφαρμογή αποδοτικών δικτυακών λύσεων σε κτήρια, ο προσαρμογέας devolo αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο-κλειδί για τη μεταγωγή των δεδομένων μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος.

Άαχεν, Γερμανία, 18 Αυγούστου 2011. Με την πρεμιέρα του πρώτου της προσαρμογέα dLAN για εγκαταστάσεις γραμμής top-hat, η devolo υπογραμμίζει τον ηγετικό της ρόλο στην ανάπτυξη των επαγγελματικών λύσεων dLAN . H μόνιμη εγκατάσταση του dLAN 200 AVpro DINrail σε κάθε τύπου πίνακα κατανομής ρεύματος καθιστά ιδιαιτέρως εύκολη την εφαρμογή δικτυακών λύσεων μέσω του οικιακού ηλεκτρικού δικτύου. Το σήμα οδηγείται μέσα και από τις τρεις φάσεις της παροχής του ρεύματος, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απόδοση στο δίκτυο powerline. Επιπροσθέτως, εκτός από την πρόνοια παροχής ευρυζωνικού ίντερνετ στο σύνολο ενός κτηρίου, αυτή η νέα ανάπτυξη της devolo είναι ιδανική για εφαρμογές δικτύων πολυμέσων (IPTV, HDTV), αυτοματισμούς, τη σύνδεση δικτυακών τερματικών συσκευών και την κεντρική έξυπνη μέτρηση των δεδομένων παροχής ενέργειας.

Οι εφαρμογές είναι πολλές και ποικίλες. Η χρήση του ηλεκτρικού δικτύου σε ένα σπίτι σημαίνει ότι δεν απαιτείται ξεχωριστή δικτυακή καλωδίωση – ένας αντάπτορας dLAN γρήγορα μετατρέπει κάθε πρίζα ρεύματος σε πρίζα δικτύου. Η εφαρμογή είναι γρήγορη και εύκολη, χωρίς υψηλό κόστος. Το dLAN 200 AVpro DINrail μπορεί χρησιμοποιηθεί σε έναν επικοινωνιακό κόμβο ή συστήματα υποδιανομής για την εγκαθίδρυση δικτύων τύπου master-slave ή peer-to-peer. Οι εταιρικές ή οι μη-οικιακές εγκαταστάσεις είναι ακόμα ένας τομέας ενδιαφέροντος, καθώς εκεί οι επεκτάσεις των υπαρχουσών υποδομών είναι τυπικά εφικτές μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο βαθμό ή έχουν υψηλό κόστος. Ο αντάπτορας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν επαναλήπτης του δικτύου powerline, για παράδειγμα προς παράκαμψη του μετρητή ρεύματος. Αυτοί, οι όποιοι επιθυμούν την πρόσβαση στα δεδομένα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ανά πάσα στιγμή μπορούν να εφαρμόσουν λύσεις έξυπνων μετρήσεων με τον αντάπτορα dLAN DIN rail.

" Με το dLAN 200 AVpro DINrail, η devolo προσφέρει την πρώτη λύση powerline, που μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας και στις τρεις φάσεις της παροχής ρεύματος, ακριβώς λόγω της εγκατάστασης επάνω στον κεντρικό πίνακα", επισημαίνει ο Heiko Harbers, CEO της devolo AG. " Αυτό καθιστά το δίκτυο powerline ακόμα πιο ισχυρό και ιδανικό για εφαρμογή αποδοτικών έξυπνων σπιτιών και λύσεων έξυπνων μετρήσεων. "

Το dLAN 200 AVpro DINrail λεπτομερώς.

Το devolo dLAN 200 AVpro DINrail προσφέρει μετάδοση δεδομένων ταχύτητας 200Mbps μέσω της ηλεκτρικής γραμμής, ακολουθώντας το πρότυπο HomePlug AV. Η απευθείας σύνδεση στο τριφασικό δίκτυο παρέχει μέγιστη απόδοση σε μήκος αγωγού έως 300 μέτρων. Χάρη στην τριφασική παροχή ρεύματος, όλες οι πρίζες ρεύματος σε ένα κτήριο έχουν εξίσου την ίδια απόδοση. Η συσκευή είναι πιστοποιημένη σε υπερτάσεις κατηγορίας III και έτσι είναι ιδανική για οικιακές και μη εγκαταστάσεις. Η κρυπτογράφηση AES των δεδομένων εγγυάται την ασφαλή μετάδοση τους. Ο αντάπτορας γραμμής dLAN DIN εγκαθίσταται γρήγορα και εύκολα στον κεντρικό πίνακα διανομής ρεύματος από έναν ηλεκτρολόγο.

Το dLAN 200 AVpro DINrail θα είναι διαθέσιμο τον Αύγουστο του 2011.